Ετικέτες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΣΕΞ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕ,   
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ,   ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΟ ΣΕΞ! 
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΣΕΞ, τα γυναικοειδή και τα ανδροειδή στις ζωές μας!
ΜΥΘΟΙ & ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ


Όσοι αγαπούν βαθύτατα (...και κάνουν έρωτα...θα συμπλήρωνα) δεν γερνούν, μπορεί να πεθάνουν από γηρατειά, αλλά πεθαίνουν νέοι. Sir Arthur Wing Penero (1855 – 1934)

Η σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου συνεπάγεται την έκφραση της σεξουαλικότητας που είναι μια έννοια πολυδιάστατη, ένα βιο-ψυχο-κοινωνικό φαινόμενο.

Να μη ξεχνάμε πως σε όλους τους πολιτισμούς, οι ηλικιωμένοι θεωρούνται ως αποθήκη σοφίας, παράδοσης και πολιτιστικών αναμνήσεων. Γιατί όχι και στον τομέα του σεξ; Παρά την αύξηση του συνολικού μορφωτικού επιπέδου και την φαινομενική απελευθέρωση του, εν πολλοίς, το σεξ εξακολουθεί να παραμένει ένα θέμα ταμπού!

Εσείς τι λέτε φίλες και φίλοι; Γίνεται το σεξ καλύτερο όσο προχωρεί η ηλικία μας; Το 51% των ερωτηθέντων, άνω των

45 ετών, το πιστεύουν.

Που οφείλεται αυτό; Οι ειδικοί λένε ότι η σεξουαλική ζωή των προχωρημένης ηλικίας ατόμων συχνά επωφελείται, από την περισσότερη εμπειρία, την σεξουαλική αυτοπεποίθηση και από τις σχέσεις που διαχρονικά μέστωσαν σε ένα ανώτερο επίπεδο εμπιστοσύνης και οικειότητας. Δεν υφίσταται όριο ηλικίας για τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική δραστηριότητα.


Επίσης, η λεγόμενη αντι-σεξουαλική μετάβαση (Contra-sexual transition), ένας ορισμός που χρησιμοποίησε ο Carl Jung και που συνήθως επέρχεται στη μέση ηλικία, όταν οι άνδρες και οι γυναίκες διασχίζουν κάποια σεξουαλικά και ψυχολογικά μονοπάτια, συμβάλλει θετικά στην ενίσχυση των προαναφερθέντων. Οι άνδρες γίνονται πιο οικείοι στις σχέσεις τους, ενώ οι γυναίκες γίνονται πιο δυναμικές και ανεξάρτητες.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Περίπατοι στην κοιλάδα των αναμνήσεων


Εἰς τὴν Πόλιν – (Is-tan-bul)
του Γιάννη Αρβανιτάκη
Μέρος πρώτο

Εδώ και αρκετό καιρό, ποιος άλλος, ο φίλος μου ο Λάκης με παροτρύνει να γράψω κάτι για τα παιδικά/νεανικά μου χρόνια στην Πόλη. Κάπου, κάπου του διηγιόμουν ιστοριούλες από την ζωή μας εκεί και του άρεσε να τις ακούει. "Έλα, ρε φίλε", του έλεγα, "Ποιος νομίζεις ενδιαφέρεται να μάθει τι έκανε ο Γιάννης;" – "Κι όμως θα
Άποψη της σημερινής Πόλης από τον λόφο Τσάμλιτζα, Büyük Çamlıca στο Σκούταρι, στην ασιατική πλευρά της Πόλης και με ύψος 268 μέτρα, έχοντας φοβερή θέα τον Βόσπορο (2012).
εκπλαγείς
", μου απαντούσε. Τελικά, μετά από δευτερεύουσες σκέψεις, ενέδωσα. Όχι από ματαιοδοξία, αλλά επειδή:


Πρώτον, όσο προσωπικές κι’ αν είναι κατά βάθος οι αναμνήσεις μας, στην ουσία είναι τα κομματάκια του πάζλ που γράφουν τις ιστορίες των λαών. Από την στιγμή που γεννιόμαστε αρχίζουν και οι περιπέτειές μας. Εμείς, όλοι μαζί, με τη μικρή ή μεγάλη συμβολή μας γράφουμε τις ιστορίες. Όλες αυτές οι ιστοριούλες δημιουργούν μια μεγάλη. Ένα σύνολο από ''Πολίτικες Κουζίνες'' δηλαδή! Για κάποιους από μας είναι όμορφες, ρομαντικές, τρυφερές, νοσταλγικές και για άλλους πάλι, δραματικές, τραγικές ή