Ετικέτες

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ -  1 

του Γιάννη Αρβανιτάκη


Αλήθεια φίλες και φίλοι,

πόσο καλά είστε πληροφορημένοι και προετοιμασμένοι για ταξίδια εκτός του οικείου περιβάλλοντός σας;

Τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες, παρατηρείται μια αύξηση της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης. Αυτή την στιγμή, εκατομμύρια κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, στην θάλασσα ή στον αέρα, με στόχο να περάσουν μερικές ευχάριστες μέρες μακριά από το συνηθισμένο περιβάλλον τους! Άλλοι θέλουν να ξεφύγουν από την πιεστική, γεμάτη στρες καθημερινότητα και την αράζουν σε μια

παραλία, άλλοι επιθυμούν να γνωρίσουν άλλες χώρες, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς κι ανθρώπους, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες κι εντυπώσεις…με αποτέλεσμα, όταν γυρίζουν πίσω να χρειάζονται νέες διακοπές…για να ξεκουραστούν, κι άλλοι πάλι, συνδυάζουν και τα δύο…''το τερπνόν μετά του ωφελίμου'', ή ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους!
Δυστυχώς, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, πολλοί συνάνθρωποι μας αδυνατούν να πραγματοποιήσουν ακόμη και μικρά ταξίδια εντός της χώρας που διαμένουν! Οι έχοντες βέβαια, μπορούν να επιλέγουν με άνεση αγαπημένους υπερατλαντικούς, εξωτικούς ή μη προορισμούς. Αλλ’ όμως, σας διαβεβαιώ, γνωρίζω κι ανθρώπους που αποταμίευαν μια ολόκληρη ζωή ούτως ώστε να υλοποιήσουν ένα νεανικό τους όνειρο!