Ετικέτες

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΞ

του Γιάννη Αρβανιτάκη

Φίλες και φίλοι,

είμαι βέβαιος πως αυτές τις μίζερες μέρες του lockdown, ιδιαίτερα δε όσοι βαρέθηκαν την τηλεόραση, ανακάλυψαν εκ νέου το ξεχασμένο άθλημα του σεξ! Έτσι σκέφθηκα να σας απασχολήσω μ’ ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα το οποίο αφορά τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται γύρω από την σεξουαλική μας δραστηριότητα.

Δεν θα αναφερθώ στις διαμέσου της σεξουαλικής πράξης μεταδιδόμενες λοιμώξεις, τις οποίες λίγο πολύ όλοι σας γνωρίζετε, αλλά σε διάφορες άλλες καταστάσεις εκ των οποίων μερικές σίγουρα αγνοείτε.

Ναι, ναι, το ξέρω, υποτίθεται ότι το σεξ, έστω και για λίγο, μας
χαλαρώνει, μας χαροποιεί, μας ψυχαγωγεί, μας γεμίζει με διάφορα συναισθήματα ηδονής, αποχαύνωσης, γαλήνης, ηρεμίας κτλ. Είναι όμως πάντα έτσι;
 
1. Μικροτραυματισμοί μυών

Σε κάθε σωματική άσκηση όπου επαναλαμβάνονται οι ίδιες κινήσεις μπορεί να προκληθεί μυϊκή υπερέκταση με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς των μυών που συνδέονται με την συγκεκριμένη δραστηριότητα. Μέσα στην υπερένταση της σεξουαλικής πράξης, ιδίως οι έντονες και κάπως ανεξέλεγκτες απότομες κινήσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε μικρατραυματισμούς των κοιλιακών και ραχιαίων μυών. Κάτι ανάλογο δύναται να συμβεί και κατά την διάρκεια ενός οργασμού με την δυναμική σύσπαση των μηριαίων μυών.