Ετικέτες

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΞ

του Γιάννη Αρβανιτάκη

Φίλες και φίλοι,

είμαι βέβαιος πως αυτές τις μίζερες μέρες του lockdown, ιδιαίτερα δε όσοι βαρέθηκαν την τηλεόραση, ανακάλυψαν εκ νέου το ξεχασμένο άθλημα του σεξ! Έτσι σκέφθηκα να σας απασχολήσω μ’ ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα το οποίο αφορά τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται γύρω από την σεξουαλική μας δραστηριότητα.

Δεν θα αναφερθώ στις διαμέσου της σεξουαλικής πράξης μεταδιδόμενες λοιμώξεις, τις οποίες λίγο πολύ όλοι σας γνωρίζετε, αλλά σε διάφορες άλλες καταστάσεις εκ των οποίων μερικές σίγουρα αγνοείτε.

Ναι, ναι, το ξέρω, υποτίθεται ότι το σεξ, έστω και για λίγο, μας
χαλαρώνει, μας χαροποιεί, μας ψυχαγωγεί, μας γεμίζει με διάφορα συναισθήματα ηδονής, αποχαύνωσης, γαλήνης, ηρεμίας κτλ. Είναι όμως πάντα έτσι;
 
1. Μικροτραυματισμοί μυών

Σε κάθε σωματική άσκηση όπου επαναλαμβάνονται οι ίδιες κινήσεις μπορεί να προκληθεί μυϊκή υπερέκταση με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς των μυών που συνδέονται με την συγκεκριμένη δραστηριότητα. Μέσα στην υπερένταση της σεξουαλικής πράξης, ιδίως οι έντονες και κάπως ανεξέλεγκτες απότομες κινήσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε μικρατραυματισμούς των κοιλιακών και ραχιαίων μυών. Κάτι ανάλογο δύναται να συμβεί και κατά την διάρκεια ενός οργασμού με την δυναμική σύσπαση των μηριαίων μυών. 
Οι πόνοι ξεκινούν συνήθως μερικές ώρες αργότερα, φθάνουν την μέγιστη ένταση τους μετά από 48–72 ώρες για να υποχωρήσουν σιγά-σιγά μέχρι να εξαφανιστούν σε 5-7 ημέρες.

Κανονικά, άτομα που αθλούνται και προπονούνται συστηματικά δεν προκειται να παρουσιάσουν προβλήματα. Σε άτομα όμως κάποιας ηλικίας, καθώς και σε μη ασκούμενα, υπάρχουν πιθανότητες να προκύψουν. Γι’ αυτόν τον λόγο συνιστάται μια σχετική προθέρμανση! 😏

Τέλος, αν ο πόνος είναι άμεσος και συνοδεύται από οίδημα ή αιμάτωμα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Το ίδιο να κάνετε αν τα συμπτώτα είναι μεν ήπια αλλά συνεχίζουν να σας ταλαιπωρούν.

2. Τραυματισμοί του κόλπου ή του πρωκτού

Ακόμη και κατά την κλασσική μορφή της σεξουαλικής επαφής, πολλές φορές, λόγω τριβής, προκαλούνται επιφανειακές μικροεκδορές και μικροτραυματισμοί (σχισίματα, ραγάδες) του κόλπου που επουλώνονται χωρίς να γίνουν καν αντιληπτά. Για το πρωκτικό σεξ ισχύουν πάνω-κάτω τα ίδια, φέροντας όμως υπ’ όψιν ότι εδώ δεν υφίσταται φυσιολογική προλίπανση.

Η φαντασία και οι ορέξεις στο σεξ δεν έχουν όρια. Αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί, είτε αν την βρίσκετε με διάφορα ερωτικά βοηθήματα ή καμια φορά το προτιμάτε κάπως πιο τραχύ, αν όχι βίαιο, που σ’ αυτή την περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συναίνεση της/του συντρόφου, τότε υποθάλπονται κίνδυνοι τραυματισμών του κόλπου ή του πρωκτού. Ένας δονητής ή ένα dildoe (ντίλντο) ή οποιοδήποτε άλλο ξένο αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει, στην καλύτερη περίπτωση, επιφανειακές ρήξεις (σχισίματα) του βλεννογόνου του κόλπου ή του πρωκτού και στην χειρότερη ρήξεις των τοιχωμάτων αυτών με σοβαρά επακόλουθα. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι οι μύες των πρωκτικών σφιγκτήρων κάθε ατόμου αντιδρούν διαφορετικά στην διείσδυση και είναι περισσότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς. Επιπλέον, όπως προανέφερα, σε αντίθεση με τον κόλπο, ο πρωκτός και το ορθό έντερο δεν διαθέτουν φυσική λίπανση για σεξουαλική διείσδυση.

Προς αποφυγή μελλοντικών τραυματισμών, στις περιπτώσεις που ενδείκνυται, καλό θα ήταν όποτε κάνετε σεξ να χρησιμοποιείτε λιπαντικό. 
Εννοείται πως αν υπάρχει αιμορραγία και πόνος πρέπει να δείτε τον γιατρό σας.

Σ’ αυτό το σημείο κολλάει ένα περιστατικό από τα ιατρικά μου χρονικά.

Ήταν κάπου στα μέσα του 1986, μόλις είχα ανοίξει το ιατρείο μου και είχα 24ωρη εφημερία. Κατά τις απογευματινές ώρες παρουσιάζεται ένας 45χρονος άνδρας κρατώντας την κοιλιά του, με μορφασμούς του πόνου χαραγμένους στο πρόσωπό του και συνοδευόμενος από την σύζυγό του. Ενώ παίρνω το ιστορικό του του λέω να ξαπλώσει στην τράπεζα εξέτασης και πάω να ψηλαφήσω την κοιλιά του. Εν τω μεταξύ μου λέει ότι τα συμπτώματα άρχισαν πριν 2-3 ώρες περίπου, αποφεύγοντας να μου δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις! Εν συντομία, χωρίς να εισέλθω σε λεπτομέρειες του διαλόγου και της εξέτασης, τα τοιχώματα της κοιλιάς ήταν εξαιρετικά επώδυνα και σκληρά σαν σανίδα (σανιδώδης κοιλία, ο ιατρικός όρος), ένδειξη οξείας χειρουργικής κοιλίας με πιθανή διάτρηση κοίλου οργάνου.
Συνδέομαι αμέσως με τον συνάδελφο της γενικής χειρουργικής στο νοσοκομείο και του στέλνω τον άρρωστο.
Μερικές ώρες αργότερα πληροφορούμαι ότι πράγματι υπήρξε μια διάτρηση του σιγμοειδούς με περιτονίτιδα, ακολούθησε σιγμοειδεκτομή, ότι όλα πήγαν καλά κι ο ασθενής βρισκόταν στην εντατική.
Αυτό που ντράπηκε να μου πει ο ασθενής ήταν ότι προ του συμβάντος, ενώ έκαναν έρωτα με την γυναίκα του, εκείνη είχε προωθήσει τον δονητή στο ορθό του, ο οποίος προφανώς προκάλεσε την διάτρηση/ρήξη του εντέρου!


3. Αλλεργικές αντιδράσεις

Ένα κνησμώδες εξάνθημα, κάψιμο ή τσούξιμο μετά το σεξ μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία. Τα προφυλακτικά, τα σπερματοκτόνα, το λιπαντικό ή ακόμη και η κολόνια ενός συντρόφου μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα που είναι ευαίσθητα σε αυτά.

Σπάνια, κάποια άτομα εμφανίζουν αλλεργίες στο σπέρμα ή σε μια
Αλλεργικό εξάνθημα

πρωτεΐνη που κατανάλωσε ο σύντροφός τους, π.χ. από ξηρούς καρπούς, και κατέληξε στο σπέρμα.


Τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης αρχίζουν συνήθως, 10 έως 30 λεπτά περίπου, μετά την επαφή και μπορούν να διαρκέσουν ώρες έως μέρες.

4. Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Τα μικρόβια που βρίσκονται συνήθως στον εξωκολπικό χώρο, κατά την διάρκεια του σεξ, διαμέσου του πέους, των δακτύλων ή ενός ερωτικού βοηθήματος/αντικειμένου μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στην ουρήθρα και στο ουροποιητικό σύστημα. Για να αποφύγετε μια μόλυνση, ουρήστε αμέσως μετά το σεξ για να ξεπλύνετε τυχόν βακτήρια.

Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισα αρκετά συχνά ανάλογα περιστατικά κυστιτίδων και απέκτησα θετικές εμπειρίες με την προληπτική χρήση χυμού βακκίνιων (και συγκεκριμένα με το βακκίνιο το οξύκοκκο ή φίγγι - Cranberry) ή δισκίων. Εν τούτοις σας συνιστώ να συμβουλευτείτε πρώτα απ’ όλα τον δικό σας γιατρό.

Αν παρουσιάσετε συμπτώματα όπως τσούξιμο κατά την ούρηση ή αιματουρία επισκεφθείτε τον γιατρό σας για την κατάλληλη αγωγή.

5. Κολλημένα ξένα αντικείμενα

Λένε πως στον έρωτα όλα επιτρέπονται και συμφωνώ...μέχρι ενός σημείου...ίσως!

Τα παιχνίδια με ερωτικά αντικείμενα όπως δονητές, χάντρες πρωκτού ή βύσματα προς ενίσχυση της σεξουαλικής ηδονής είναι απολύτως φυσιολογικά. Καλά έως εδώ...μερικά ζευγάρια όμως φτάνουν να χρησιμοποιούν οικιακά είδη, ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ή ό,τι άλλο επίμηκες βρεθεί εκείνη την στιγμή μπροστά τους, π.χ. αγγούρια, μπανάνες.

Απαιτείται λοιπόν μεγάλη προσοχή με την επιλογή του ερωτικού αντικειμένου. Η βάση του πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μη γλιστρήσει/κολλήσει μέσα και για ν’ αποφευχθεί μια βόλτα😟 στα επείγοντα!

6. Πόνοι στη μέση

Κατά την στιγμή της σεξουαλικής έντασης μια απότομη ξαφνική κίνηση, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ιδίως δε αν έχετε ήδη προβλήματα με την μέση σας, θα μπορούσε να προκαλέσει οξεία οσφυαλγία (λουμπάγκο). Κι αν είμαστε καποιας ηλικίας...τα πράγματα δυσκολεύουν!😌

Αργές κινήσεις λοιπόν και μην πάτε να σηκώσετε, μέσα στον ενθουσιασμό σας, την σύντροφό σας στον αέρα, προωθήστε την καλύτερα, χορευτικά, προς το κρεβάτι ή έναν ευρύχωρο καναπέ. Εγώ δεν χορεύω μεν...αλλά να...και το σεξ ξαπλωτός χορός είναι😊! Πάντως παιδιά, καλό είναι να επιλέγετε πάντοτε την στάση που βολεύει και τους δυο σας, αποφεύγοντας τους ακροβατισμούς.

7. Έμφραγμα

Πολύ σπάνια θα συμβεί κατά την διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Εφ’ όσον η καρδιά σας είναι υγιής, δεν υπάρχει λόγος να απέχετε από το σεξ. Εξάλλου, το σεξ κάνει καλό στην καρδιά μας. Αν μπορείτε να ασκείστε, να τρέχετε, να ανεβαίνετε σκάλες χωρίς πρόβλημα, θα πρέπει να είστε αρκετά υγιείς για σεξ. Στο άρθρο μου για την στεφανιαία νόσο, στις 9 Νοεμβρίου 2019, είχα γράψει μερικές γραμμές για το σεξ στο μπλογκ μου. Σύνδεσμος:
https://iarvan-hellas.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

Χωρίς ενδοιασμούς, ρωτήστε πρώτα τον γιατρό σας εάν έχετε συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

8. Κάψιμο ή τσούξιμο στα γεννητικά όργανα

Όταν νιώθετε κάψιμο ή τσούξιμο στον κόλπο ή στο πέος κατά την διάρκεια του σεξ ή διαφορετικά, δεν είναι ποτέ φυσιολογικό. Αν συμβαίνει κατά καιρούς, πιθανόν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. Αν όμως επαναλαμβάνεται συχνά με το σεξ, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Στις γυναίκες, μπορεί να οφείλεται στην ξηρότητα του κόλπου από τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση. Επίσης, ένας τραυματισμός, μια λοίμωξη ή έλλειψη λίπανσης μπορεί να προκαλέσει κάψιμο ή πόνο και στους δύο συντρόφους.

Αν έχετε χρόνο και σας ενδιαφέρει, στις 18 Μαρτίου 2018, δημοσίευσα ένα άρθρο μου υπό τον τίτλο ''Σεξ πάνω από τα σαρανταπέντε''. Σύνδεσμος: 
https://iarvan-hellas.blogspot.com/2018/03/blog-post.html

9. Κάταγμα του πέους

Δεν μου λέτε παιδιά, πόσοι από εσάς έχετε ακούσει ή γνωρίζετε κάτι για τα κατάγματα του πέους; Για την ακρίβεια βεβαίως, επειδή το πέος δεν έχει κόκαλα, ο όρος ''κάταγμα'' δεν είναι απολύτως σωστός, στην ουσία είναι περισσότερο μια ρήξη παρά ένα κάταγμα. Όταν μιλάμε για κάταγμα του πέους αναφερόμαστε σε μία κάκωση του λευκού χιτώνα η οποία συνοδεύεται από ρήξη ενός σηραγγώδους σώματος, σπανιώτερα και των δύο. Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν, τα σηραγγώδη σώματα μπορούν να παρομοιαστούν με 2 κυλίνδρους που γεμίζουν με αίμα και προκαλούν τη στύση. Ενίοτε η κάκωση αυτή μπορεί να προκαλέσει και τραυματισμό της ουρήθρας. Συχνότητα: Πολύ σπάνιο, περίπου 1 στις 175.000 εισαγωγές στο νοσοκομείο.

Σ’ αυτό το σημείο θα σας μεταφέρω πάλι πίσω στον χρόνο. 

Βρισκόμουν στο πρώτο έτος της εκπαίδευσής μου στην γενική χειρουργική, στο περιφερειακό νοσοκομείο Σταντχάγκεν (Stadthagen), όταν σε μια από τις πρώτες διανυκτερεύσεις μου στα επείγοντα, μου φέρνουν έναν συνεσταλμένο, τρομοκρατημένο αλλοδαπό ασθενή 35-40 ετών περίπου. Στο πρόσωπό του διακρίνονταν εύκολα τα χαρακτηριστικά του πόνου και του άγχους.
Του λέω ευγενικά: ''Τι πάθατε κύριε; Σε τι μπορώ να σας βοηθήσω;'' Μου απαντά με σπασμένα γερμανικά: ''Finger kaputt'' (σπασμένο δάκτυλο δηλαδή). Πιάνω τα δυο του χέρια, τα οποία δεν παρουσίαζαν ίχνη τραύματος, και του λέω με απορία: ''Μα άνθρωπέ μου, μια χαρά είναι τα δάκτυλά σου''! Χαμηλώνει ντροπαλά το δεξί του χέρι και μου δείχνει διακριτικά ότι εννοούσε το δάκτυλο που κρύβεται μέσα στο παντελόνι! Κατεβάζει λοιπόν το παντελόνι του και αντικρύζω ένα παραμορφωμένο πέος μ’ ένα τεράστιο αιμάτωμα.
''Τι συνέβει; Πως το έπαθες;'' ερωτώ! Με ζόρια και με ντροπές, μου λέει πως ενώ έκανε έρωτα στην γυναίκα του άκουσε ένα ''κνακ'' και ταυτόχρονα ένιωσε έναν πολύ δυνατό πόνο στο πέος.

Μέχρι τότε, δεν είχα αντιμετωπίσει μια παρόμοια περίπτωση ούτε και θυμόμουνα την αναφορά του στα μαθήματα ουρολογίας στο πανεπιστήμιο. Κάλεσα τον επιμελητή μου και εν συνεχεία ο ασθενής διακομίστηκε σε γειτονικό νοσοκομείο που διέθετε ουρολογική κλινική.


Το κάταγμα του πέους συμβαίνει κυρίως κατά τη διάρκεια έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας, όταν το εν στύσει πέος χτυπήσει βίαια στο περίνεο ή στην περιοχή της λεκάνης της συντρόφου σας και καμφθεί απότομα. Η κάκωση συνοδεύεται από έναν ιδιαίτερο ήχο, σαν να σπάει κάτι, οίδημα και έντονο πόνο, πρέπει δε να αντιμετωπίζεται ως επείγον περιστατικό. Κάταγμα του πέους μπορεί να προκύψει επίσης στην περίπτωση πτώσης ή στροφής στο κρεβάτι με το πέος εν στύσει.

Οι νέοι άνδρες, εν μέρει λόγω της σταθερότητας των στύσεων και λόγω της σωματικής τους διάπλασης, είναι πιο επιρρεπείς στο να
Κάταγμα του πέους

υποστούν ανάλογους τραυματισμούς. Σημειωτέον όμως, πως από την εποχή που άρχισαν να χρησιμοποιούνται οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 (PDE5), ήτοι Viagra (σιλδεναφίλη), Cialis (ταδαλαφίλη) κτλ., αφορά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες.


Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι οι άνδρες που εφαρμόζουν μια τεχνική αυνανισμού αποκαλούμενη taqaandan ή taghaandan (από την περσική/κουρδική γλώσσα), κινδυνεύουν περισσότερο να υποστούν κάταγμα του πέους. Το 
taqaandan, που στην κουρδική σημαίνει "κάνω κλικ", περιλαμβάνει την κάμψη του άνω μέρους του εν στύσει πέους, κρατώντας το κάτω μέρος σταθερό, μέχρι να ακουστεί και να γίνει αισθητό ένα κλικ. Το taqaandan λέγεται ότι είναι ανώδυνο και έχει συγκριθεί με το κλικ των αρθρώσεων, όμως η πρακτική του taqaandan έχει οδηγήσει στην αύξηση του επιπολασμού των καταγμάτων του πέους στο δυτικό Ιράν.

10. Μετά-οργασμικό σύνδρομο (postorgasmic illness syndrom - POIS)

Το μετά-οργασμικό σύνδρομο (ΜΟΣ) είναι μια σπάνια πάθηση, κυρίως των ανδρών, οι οποίοι μετά τον οργασμό διαμέσου συνουσίας, αυνανισμού ή ονείρωξης εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης ή αλλεργίας. Είναι μια σχετικά νέα πάθηση που πρωτοπεριέγραψε ο συνάδελφος Marcel Wandinger, επικεφαλής του τμήματος νευροσεξολογίας στο Νοσοκομείο Leyenburg της Ολλανδίας, το 2002. Τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν εντός δευτερολέπτων, λεπτών ή ωρών μετά τον οργασμό και η διάρκειά τους κυμαίνεται μεταξύ από 2 έως 7 ημέρες, οπότε και υποχωρούν από μόνα τους.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: • Πυρετό • Ρινική συμφόρηση • Κόπωση • Πονοκέφαλο • Ευερεθιστότητα, κακοκεφιές • Προβλήματα συγκέντρωσης • Διαταραχές της μνήμης • Φαγούρα στα μάτια • Μυϊκούς πόνους και αδυναμία • Ιδρώτες • Ακατανόητη ομιλία.

Η υποκείμενη αιτία αυτής της αντίδρασης δεν μας είναι ακόμη γνωστή. Μελέτες υποδεικνύουν εμπλοκή ορμονικών και νευροψυχολογικών παραγόντων λόγω χημικής ανισορροπίας ή ανοσολογικών προβλημάτων.

Πιστεύεται ότι πολλοί άνδρες πάσχουν από αυτό το σύνδρομο, αλλά δεν το γνωρίζουν, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για την ύπαρξή του.

Αν και η ασθένεια αυτή δεν αποτελεί μείζονα κίνδυνο για την υγεία, εν τούτοις υποθάλπει προβλήματα συναισθηματικής σταθερότητας στις σχέσεις ενός ζευγαριού.

Δεν υπάρχει μια ειδική θεραπεία γι’ αυτό το σύνδρομο, ωστόσο ορισμένοι άνδρες μπορούν να βοηθηθούν με αντιισταμινικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

11. Μετασυνουσιακή κατάθλιψη ή μετασυνουσιακή δυσφορία

Όπως προανέφερα, το σεξ πρέπει να είναι διασκεδαστικό, απολαυστικό και χαλαρωτικό, όπως φαίνεται όμως δεν είναι για όλους. Μερικοί άνθρωποι, ακόμη και μετά ένα πολύ καλό σεξ μεταπίπτουν στο λεγόμενο "post-sex blues" (μετασυνουσιακή θλίψη). Κάποια άτομα μάλιστα μπορεί να νιώσουν θυμό και ακόμη να χτυπήσουν την/τον σύντροφό τους.

Οι πραγματικοί αιτιολογικοί παράγοντες δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ως πιθανά αίτια εικάζονται:

- Ψυχοτραύματα συναισθηματικής και σεξουαλικής κακοποίησης στο παρελθόν.
- Μετά από την έντονη σύνδεση που νιώθει ένα άτομο κατά την διάρκεια της συνουσίας, με την ολοκλήρωση της πράξης διαπιστώνει την διακοπή αυτής, αισθανόμενο θλίψη κι απαγοήτευση.
- Όταν ένα άτομο αισθάνεται πως γίνεται ευάλωτο με την σεξουαλική επαφή.

Γενικά πιστεύεται ότι αρκετά άτομα πάσχουν από αυτή την μορφή κατάθλιψης, αλλά υποδιαγιγνώσκεται.

Απευθυνθείτε στον γιατρό σας αν παρουσιάζετε προβλήματα αυτού του είδους.

12. Μικροτραυματισμοί τριβής

Να, έτσι ξαφνικά, στα καλά καθούμενα που λέμε, νιώθετε αναμένοι και έχετε την έντονη επιθυμία να κάνετε έρωτα στην/στον σύντροφό σας😏. Δίχως δεύτερη σκέψη αρπαζόσαστε, κυλιόσαστε και κουλουριαζόσαστε στο πάτωμα κι όταν τελειώσετε αισθάνεστε ένα τσούξιμο ή κάψιμο στα γόνατα ή στους αγκώνες ή στα χέρια, στην πλάτη είτε ακόμη και στο πρόσωπο. Η παρατεταμένη τριβή σε τραχιές επιφάνειες μπορεί να προκαλέσει επώδυνες εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματος. Ενίοτε δε μοιάζουν σαν εγκαύματα πρώτου βαθμού. Ευτυχώς, στην πλειονότητά τους, οι μικροτραυματισμοί αυτοί δεν είναι σοβαροί και επουλώνονται σε λίγες μέρες. Φροντίστε λοιπόν, εκ των προτέρων, να ξαπλώνετε στα μαλακά.

Σύμφωνα με τον πίνακα...η τεστοστερόνη μου
πρέπει να βρίσκεται κάτω από τα γόνατα...
Δεν βασίζομαι όμως σ' αυτές τις στατιστικές! 😃Χα, χα!
Λοιπόν αγαπητές μου νεότερες και διαχρονικές μου φίλες, αγαπητοί μου νεότεροι και συνομήλικοί μου φίλοι, απολαύστε κατά δύναμιν τον έρωτα...χωρίς να κάνετε τρελίτσες! Ό,τι δεν προλάβατε να κάνατε στα νιάτα σας μην το επιχειρήσετε τώρα😏! Εδώ, μου ήρθε στο μυαλό μια συχωρεμένη κι αγαπημένη θεία μου, που όταν άκουγε κανένα βρώμικο ανεκδοτάκι, ενώ γελούσε στα κρυφά...αμόλαγε και την πασίγνωστη στην οικογένεια φρασούλα της...''Εμείς δεν τα πράξαμε αυτά παιδιά μου''😊!


Πάντως για το γηριατρικό σεξ, αν το επιτρέπουν τα επίπεδα τεστοστερόνης εννοείται, η κλασσική ιεραποστολική στάση παραμένει...η πιο δοκιμασμένη και ακίνδυνη! Σεξ ρουτίνας δηλαδή! Το ασφαλέστερο σεξ βέβαια είναι η αποχή!😧

Γιάννης Αρβανιτάκης


ΠΗΓΕΣ
https://www.emjreviews.com/urology/article/fracture-of-the-penis-a-review/
https://www.researchgate.net/publication/44685807_US_National_Statistics_on_Penile_Fracture
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5422687/
https://www.nhs.uk/common-health-questions/sexual-health/are-sex-toys-safe/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3681831/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6318238/
https://www.researchgate.net/publication/26238223_Sexual_Stimulation_Device-Related_Injuries
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29128269/#:~:text=First%20described%20in%202002%2C%20the,is%20still%20not%20well%20elucidated.
https://pois-info-de.webnode.com
https://www.aerztezeitung.de/Medizin/Allergisch-gegen-eigenes-Sperma-Forscher-melden-Therapieerfolg-257738.html
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2050116116300022
https://www.medical-tribune.de/medizin-und-forschung/artikel/postkoitale-dysphorie-angst-unruhe-und-depressionen-nach-dem-orgasmus/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου