Ετικέτες

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ...ΕΝ ΓΕΝΕΙ!
Εμβολιοκόπωση; 

του Γιάννη Αρβανιτάκη

Φίλες και φίλοι,

μια πρόσφατη ανάρτηση της αγαπημένης μου φίλης Αγγέλας, καθώς και τα σχόλια που την συνόδευσαν, μου έδωσαν την αφορμή να προσθέσω, να σημειώσω και να επαναλάβω ορισμένα πράγματα γύρω από τα εμβόλια.

Εν πρώτοις, στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και για κάθε ανάλογη μελλοντική πανδημία, η οποία υποθάλπει τεράστιους κινδύνους και απειλεί την ανθρωπότητα, τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Επίσης, όπως είχα ήδη τονίσει στο παρελθόν, είμαι της γνώμης, πως οι γιατροί και όλοι όσοι ανήκουν στο υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να

εμβολιάζονται πρώτοι! Έτσι, εκτός από την δική τους προστασία, θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κατανοητού άγχους που διακατέχει τον γενικό πληθυσμό!

Τα ερωτηματικά, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, οι φόβοι των μεταλλάξεων, τα υπαρξιακά άγχη, παραμένουν και τα ΜΜΕ κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τα διατηρούν ζωντανά! Σίγουρα δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά όχι και να πανικοβάλλουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να διανύσουμε. Βήμα, βήμα λοιπόν και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Εν τω μεταξύ, η στρατηγική των εμβολιασμών στην Ευρώπη, όπως διαπιστώθηκε, δεν ήταν καλά σχεδιασμένη και οι στόχοι δεν επιτεύχθησαν. Η 
αρχική ευφορία που μας κατέβαλε ανεστάλη προς το παρόν κι ελπίζω, οσονούπω, να ανακάμψει. Για να δούμε! Η Ελλαδίτσα μας, όπως βλέπω, τα πηγαίνει πολύ καλύτερα. Η Γερμανία που φημίζεται για την οργάνωση και τον προγραμματισμό της, μέχρι στιγμής υποφέρει από καρδιακές αρρυθμίες...και δεν το λέω μόνο εγώ. Το κέντρο εμβολιασμών στην πόλη μας ήταν έτοιμο από τον Δεκέμβριο...και μέχρι στιγμής δεν έχει εμβολιαστεί ούτε ένα άτομο!

Φίλες και φίλοι, οι εμβολιασμοί συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικότερων ιατρικών επιτευγμάτων του 20ου αιώνα και αποτελούν την ασφαλέστερη προστασία από πολλές μολυσματικές ασθένειες. Ως γνωστόν - δυστυχώς, για κάποιους εξακολουθεί να είναι θεληματικά άγνωστον-, τα εμβόλια δεν προστατεύουν μόνο τους εμβολιασθέντες, αλλά και όλους αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Για τις περισσότερες μεταδοτικές ασθένειες απαιτούνται βέβαια ποσοστά εμβολιασμού άνω του 80% ούτως ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή περαιτέρω μολύνσεων.

Στο μεσοδιάστημα, ο αριθμός των εμβολιοσκεπτικιστών που είναι πεπεισμένοι ότι το πρόβλημα δεν είναι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί, αλλά τα εμβόλια, αυξάνει παγκοσμίως! Προφανώς, θεωρούν δεδομένη την προστασία τους... αφού καλύπτονται από τους εμβολιασθέντες! Άλλοι εμφανίζουν συμπτώματα μιας εμβολιοκόπωσης. Μεταξύ άλλων, σου πετάνε και τη φράση, ''Ε, αφού εμβολιάστηκες εσύ τι φοβάσαι; ή ''Τι σε νοιάζει εσένα;''.  

Στις λεγόμενες βιομηχανοποιημένες χώρες, οι ισχυριζόμενοι ότι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός εναντίον μιας επικίνδυνης νόσου ''Χ'' αποτελεί κρατική παρέμβαση στις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών, το θεωρώ ανεύθυνο έναντι των υπολοίπων συνανθρώπων μας. Όσο για τις υπανάπτυκτες χώρες... τι να πώ; Αυτοί οι άνθρωποι, με τη μοίρα που τους κατατρέχει, δεν προλαβαίνουν να αναπτύξουν εμβολιοφοβίες και σκεπτικισμούς. 

Πάντως, για να σταθούμε στην ουσία των πραγμάτων, τα πάντα στην ζωή μας είναι ένα ζήτημα αλληλεγγύης. Πολύ δύσκολη όμως η εφαρμογή της. Πως θα μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες μιας χώρας, πως για να φθάσουνε στην ανοσία της αγέλης πρέπει να δείξουν την απαραίτητη αλληλεγγύη. Διαφώτιση, διαφώτιση και πάλι διαφώτιση είναι η μαγική λέξη, θα έλεγα! Αφήνω ασχολίαστα κάτι μαργαριτάρια που αμολάνε κάποια δημόσια πρόσωπα...ονόματα δεν γράφω(!)...ο νοών νοείτω!

Για τα εμβόλια γενικά έχω γράψει και στο παρελθόν. Επίσης, λίγο πριν την έγκρισή τους, είχα αφιερώσει μερικές γραμμές και για τα εμβόλια mRNA. Επειδή έχετε ήδη ακούσει και διαβάσει πάρα πολλά για τα εμβόλια εναντίον της COVID-19, δεν θα εισχωρήσω βαθύτερα σ’ αυτά! Θα ήθελα όμως να σημειώσω, πως έστω κι αν η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου, συγκριτικά μ’ ένα άλλο εναντίον της ίδιας νόσου, είναι μικρότερη, θα προτιμούσα να το κάνω, παρά να βρεθώ τελείως εκτεθειμένος κι ανυπεράσπιστος! Για τα μακρόπνοα αποτελέσματα και συμπεράσματα, είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε. Όσοι ενδιαφέρεστε για τα προαναφερθέντα άρθρα μου, σας παραθέτω τους συνδέσμους στο τέλος.

Αναφέρω μερικούς από τους κυριότερους ισχυρισμούς των εμβολιοαντιστασιακών:

* Οι εμβολιασμοί θα αποδυνάμωναν το ανοσοποιητικό σύστημα, μας λένε!
Μα, ακριβώς το αντίθετο συβαίνει. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει προνοηθεί για αυτήν τη λειτουργία και είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση εισβολέων που αναγνωρίζονται ως ξένοι. Τα εμβόλια προορίζονται να προετοιμάσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ούτως ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να έχουμε άμεση ανοσοαπόκριση και αντιμετώπιση του εχθρού.

* Μας λένε επίσης, πως πολλές ασθένειες είναι τόσο σπάνιες που δεν είναι αναγκαίο να εμβολιαζόμαστε εναντίον τους! Δεν σκέφτονται όμως γιατί έγιναν σπάνιες! Στα 46 χρονάκια που ασκώ το ιατρικό επάγγελμα δεν έχω βιώσει ούτε ένα περιστατικό τετάνου ή διφθερίτιδας. Ούτε την πολυομυελίτιδα κατάφερα, ευτυχώς, να δω στην ενεργό μορφή της, παρά μόνο τα επακόλουθα της σε δύο ηλικιωμένους ασθενείς μου οι οποίοι είχαν παραλύσει από τη νόσο όταν ήταν παιδιά.

Ιλαρά - Στις μέρες μας, μερικοί νέοι συνάδελφοι μας δεν αναγνωρίζουν την κλινική εικόνα της ιλαράς, επειδή δεν την έχουν συναντήσει ακόμα.
Όσοι δε, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ιλαρά είναι μια απλή παιδική ασθένεια, σκοπίμως αγνοούν (αλλιώς δεν δύναμαι να το εξηγήσω) τις χιλιάδες σοβαρές περιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και το γεγονός ότι ακόμη και στις πιο εξελιγμένες χώρες με τον καλύτερο ιατρικό εξοπλισμό, αναφέρονται θανατηφόρα περιστατικά.

Στην Γερμανία, από τις 1 Μαρτίου 2020, υποχρεωτικά, κάθε άτομο που διορίζεται σε κοινοτικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις οφείλει να προβάλλει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανοσίας. Οι γονείς, πριν το παιδί τους εισαχθεί σε παιδικό σταθμό ή σχολείο, πρέπει να παρουσιάσουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανοσίας. Οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ιατρεία, νοσηλευτικές υπηρεσίες εξωτερικών ασθενών και παρόμοιες ιατρικές εγκαταστάσεις που γεννήθηκαν μετά το 1970 πρέπει αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι είτε άνοσοι. Το ίδιο ισχύει επίσης για τους δασκάλους και καθηγητές.

Ερυθρά - Το 1964 μια μεγάλη παγκοσμίου εμβέλειας επιδημία ερυθράς, έφτασε και στην Αμερική όπου νόσησαν 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι, κατά κύριο λόγο παιδιά και έγκυες γυναίκες. Η διαπλακουντιακή λοίμωξη του εμβρύου από ερυθρά, συνήθως, στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, λόγω μητρικής νόσου, προκάλεσε 11.000 εμβρυικούς θανάτους και 20.000 γεννήσεις νεογνών με συγγενές σύνδρομο της ερυθράς το οποίο περιλαμβάνει σοβαρότατες ανωμαλίες. Διαταραχές της ανάπτυξης στο νεογέννητο, μικροκεφαλία, κώφωση, διανοητική καθυστέρηση, καρδιακές, οφθαλμικές αλλοιώσεις απαρτίζουν κάποιες από αυτές.
Πριν την εισαγωγή του εμβολίου της ερυθράς το 1969, επιδημίες της ερυθράς εμφανίζονταν κάθε 6 έως 9 χρόνια, συνήθως προς το τέλος του χειμώνα και αρχές της άνοιξης. Σήμερα λόγω της μαζικής εφαρμογής του εμβολίου τα περιστατικά με σύνδρομο συγγενούς ερυθράς σπανίζουν.
Όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες, περισσότερα από 100.000 βρέφη γεννιούνται κάθε χρόνο με το Συγγενές Σύνδρομο Ερυθράς (ΣΣΕ).
Καιρός, οι τραγικοί υποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Πολιομυελίτιδα - Βεβαίως μπορούμε να πούμε ότι η Ευρώπη, η Αμερική, η Αυστραλία και μεγάλα τμηματα της ασιατικής ηπείρου είναι απαλλαγμένα από την πολιομυελίτιδα. Γιατί λοιπόν να εμβολιαζόμαστε, μας λένε; Ο ιός αυτός είναι εντεροϊός, εκκρίνεται στα κόπρανα του μολυσμένου ατόμου και επομένως είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθεί. Σημειωτέον, πολλά άτομα μπορεί να είναι φορείς του ιού χωρίς να νοσούν. Αν επομένως σταματήσουμε τους εμβολιασμούς προτού εξουδετερώσουμε εξ ολοκλήρου τη νόσο, τότε νέα έξαρση της νόσου θα είναι προγραμματισμένη να συμβεί στα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν.

Πληροφοριακά, εναντίον της πολιομυελίτιδας χρησιμοποιούνται δύο τύποι εμβολίων. Το ένα χορηγείται με ένεση (IPV) και παρασκευάζεται με απενεργοποιημένους ιούς, το άλλο χορηγείται από το στόμα (OPV) και περιέχει εξασθενημένους ιούς πολιομυελίτιδας. Τα δύο εμβόλια έχουν εξαλείψει την πολιομυελίτιδα από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Εδώ αξίζει να σημειώσω ότι εμβόλιο που χορηγείται από το στόμα είναι ιδανικό για τις περιοχές του κόσμου όπου το πλησιέστερο νοσοκομείο μπορεί ν’ απέχει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα, επειδή δεν απαιτεί σύριγγες ή εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό.
Σύμφωνα με επίσημα δημοσιεύματα, το 1988 ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόνταν σε 350.000 περίπου και το 2018 σε 33.

Ηπατίτιδα Β - Για την ηπατίτιδα Β, συζητούν και λένε, ότι ο εμβολιασμός κατά την παιδική ηλικία δεν είναι απαραίτητος επειδή η ασθένεια είναι τόσο σπάνια και μεταδίδεται κυρίως διαμέσου σεξουαλικής επαφής ή μέσω μολυσμένων με αίμα βελόνων ή συρίγγων. Όμως, σε πολλές χώρες του κόσμου, τα πράγματα δεν είναι έτσι, συχνά μολύνονται και παιδιά. Γνωρίζουμε επίσης, πως όσο πιο νωρίς επέλθει μια μόλυνση από ηπατίτιδα Β, τόσο μεγαλύτερος και ο κίνδυνος μετάπτωσης στην χρόνια μορφή της νόσου, η οποία συνοδεύεται από την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης κίρρωσης του ήπατος. Η χρόνια μορφή της ηπατίτιδας Β μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρκίνο του ήπατος χωρίς να μεσολαβήσει κίρρωση!

Πάντως, θεωρώ απαραίτητο ο εμβολιασμός εναντίον της ηπατίτιδας Β να γίνεται πριν από την σεξουαλικά ενεργή ζωή του ατόμου.

* Μας λένε, η φορμαλδεΰδη που περιέχεται στα εμβόλια είναι καρκινογόνος! Και σας λέω, απ’ ό,τι διαβάζω και γνωρίζω, πως μία δόση εμβολίου περιέχει περίπου 5µg (μικρογραμμάρια) φορμαλδεΰδης.

Τώρα, η φορμαλδεΰδη αποτελεί ένα φυσιολογικό μεταβολικό προϊόν του οργανισμού μας που παράγεται συνεχώς. Η συγκέντρωσή της σ’ ένα λίτρο αίματος ανέρχεται 2-3 mg. Η φορμαλδεΰδη έχει εξαιρετικά μικρό μέσο χρόνο ζωής στο σώμα και διασπάται αμέσως μετά την παραγωγή της, κυρίως από ερυθρά αιμοσφαίρια. Ημερησίως, το σώμα μας παράγει και μεταβολίζει περίπου 50.000 μg φορμαλδεΰδης. Δεδομένου ότι η φορμαλδεΰδη παράγεται επίσης σε πολλές διεργασίες του περιβάλλοντος, ακόμη και ο καθαρός αέρας περιέχει 1-2 μg/m3. Τα δωμάτια μας περιέχουν 60–70 μg/m3 φορμαλδεΰδης περίπου και όταν καπνίσουμε κανένα τσιγαράκι διπλασιάζονται.
Eπομένως η επιχειρηματολογία τους...τελείως αβάσιμη!

* Οι πολέμιοι της ουσίας θυμεροσάλης (περιέχει υδράργυρο, thimerosal), η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στην διαδικασία παραγωγής εμβολίων, έχουν επιλέξει τώρα το αλουμίνιο ως τον αγαπημένο τους αντίπαλο. Το αλουμίνιο χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια ως ανοσοενισχυτικό.

Τα πρόσθετα συστατικά (adjuvants), όπως το αλουμίνιο, είναι απαραίτητα επειδή πολλά αντιγόνα κατά των οποίων θέλουμε να επιτύχουμε μια ανοσοαπόκριση, από μόνα τους, δεν δύνανται να διεγείρουν επαρκώς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ότι το αλουμίνιο μπορεί να είναι τοξικό δεν αμφισβητείται. Στην πραγματικότητα, κάθε στοιχείο που μας περιστοιχίζει, εξαρτώμενο από την δοσολογία του, είναι σε θέση να προκαλέσει βλάβες στον οργανισμό μας. Μετά από το οξυγόνο και το πυρίτιο, το αλουμίνιο είναι το τρίτο σε αφθονία στοιχείο στον φλοιό της γης. Αναπόφευκτα λοιπόν εμπεριέχεται στην τροφική μας αλυσίδα. Ένα ενήλικο άτομο προσλαμβάνει καθημερινά κατά μέσο όρο 7-9 mg αλουμινίου, το μωρό που θηλάζει 7mg, αν δε στα γεύματα προστίθενται παιδικές τροφές, το ποσοστό ανέρχεται στα 38mg περίπου. Αν τώρα υπολογίσουμε την ποσότητα αλουμινίου που εισέρχονται στον οργανισμό του βρέφους, κατά την ίδια χρονική περίοδο, απ’ όλα τα εμβόλια, το ποσόν φθάνει μόλις τα 4,4mg!

Κατά τους εμβολιοαρνητές, το αλουμίνιο των εμβολίων προκαλεί την νόσο του Alzheimer, απροσδιόριστες αυτοάνοσες ασθένειες και αυτισμό!

Το ότι παθολογία της εγκεφαλικής βλάβης που προκαλείται από τη νόσο του Αλτσχάιμερ διαφέρει παντελώς από αυτήν που προξενούσε στο παρελθόν η δηλητηρίαση από αλουμίνιο στα ορυχεία εξόρυξης του, φαίνεται να το αγνοούν και πάλι...σκοπίμως οι αγαπητοί μας εμβολιοαρνητές.

Επίσης, προφανώς, δεν φαίνεται να τους επηρεάζει το γεγονός ότι το εμβόλιο κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς, που συνήθως αναφέρεται ότι προκαλεί αυτισμό, δεν περιέχει αλουμίνιο. Βλέπετε, για το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιούνται εξασθενημένοι αλλά ζωντανοί ιοί, οπότε δεν απαιτείται ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Τι πιστεύτε εσείς, φίλες και φίλοι; Το ότι έχουμε απαλλαγεί από τα νοσήματα αυτά το οφείλουμε στην τύχη ή μόνο στην φυσική ανοσία; Αναρωτιέμαι γιατί δεν γίνεται αντιληπτό από τους αρνητές των εμβολίων. Μα τόση εθελοτυφλία βρε παιδιά; Όταν μάλιστα σκέπτομαι πως μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται πολλά αξιόλογα και μορφωμένα άτομα. Τελικά, μου φαίνεται, πως όλοι μας καταφέραμε να γίνουμε όμηροι και θύματα των προσωπικών μας ''ΠΙΣΤΕΥΩ''...και φυσικά όσων μας έμαθαν οι άλλοι να πιστεύουμε.

Όλες αυτές, οι μέχρι σήμερον επιτυχίες, είναι κατακτήσεις των εμβολίων και γι’ αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να χαλαρώσουμε.

Το μέλλον
Οι περισσότεροι παθογόνοι μικροοργανισμοί εισέρχονται στο σώμα μέσω των βλεννογόνων. Αν ανοσοποιήσουμε αυτές τις περιοχές εισόδου διαμέσου εμβολίων, τότε οι εισβολείς θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν άμεσα επί τόπου. Έτσι, το άτομο δεν θα προστατεύεται μόνο από την εκδήλωση της νόσου αλλά κι από τη μόλυνση. Συνεπώς, επειδή το εμβολιασμένο άτομο δεν αποικίζεται με παθογόνους μικροοργανισμούς δεν μπορεί να τους μεταδώσει σε άλλους ανθρώπους. Μειονέκτημα: Μ’ αυτές τις μη επεμβατικές μεθόδους εμβολιασμού μόνο μια μικρή ποσότητα εμβολίου φτάνει στα ανοσοκύτταρα, κάτι που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ωστόσο, ''...εργαζόμαστε για να κάνουμε τα εμβόλια αποτελεσματικότερα κατά την χορήγησή τους διαδερμικά ή διαμέσου των βλεννογόνων'', λέει ο Carlos A. Guzmán, ο οποίος είναι επικεφαλής του Τμήματος Εμβολιασμών και Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας στο Κέντρο Έρευνας για τις Λοιμώξεις του Χέλμχολτς (Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung - HZI). Τη λύση του προβλήματος θα μας δώσουν τα βιολογικά νανοσωματίδια, οι ''ντελιβεράδες'' αντιγόνων, για να το πω τελείως λαϊκά...δεν το είπε έτσι ο 
Guzmán. Δεν θα εισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού.

Πιστεύεται ότι η χορήγηση του εμβολίου μέσω του ρινικού βλεννογόνου μπορεί να ενεργοποιήσει την ανοσοαπόκριση όχι μόνο των αναπνευστικών οδών αλλά ολόκληρου του σώματος. Ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον άλλων παθογόνων μικροοργανισμών.

...και μια υποσημείωση, ανεξάρτητη των εμβολίων...
Όχι μόνο στη Χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, πολύ συχνά, ακούω και διαβάζω ανεύθυνες κι αβάσιμες συνομωσιολογικές δηλώσεις, δημοσιεύματα, αναρτήσεις, αναπαραγωγές διαφόρων ατόμων και δεν παύω να εκπλήσσομαι. Μεταξύ άλλων μας λένε ότι υπάρχουν δήθεν αποτελεσματικά φάρμακα ή θεραπείες εναντίον της COVID-19 και μας τα κρύβουν ή δεν τα χορηγούν στους ασθενείς! Πράγματι, πέραν της προσωπικής τους προβολής, αναρωτιέμαι τι επιδιώκουν μ’ αυτή την σκοπιμότητα; Τι θέλουν δηλαδή, να αρρωστήσει και να πεθάνει περισσότερος κόσμος, να συνεχίσουν τα lockdown, να καταστραφούν οι οικονομίες ολοκληρωτικά, να βυθιστεί ο κόσμος στην κατάθλιψη, να μην είναι πλέον σε θέση να ανακάμψει...και...και..και... ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα; Αφανισμός της ανθρωπότητας;

Ας λογικευθούμε επιτέλους! Μην παγιδεύεστε! Μου φαίνεται πως η κλεισούρα επηρέασε την καθαρογραφία της σκέψης μερικών ατόμων. Απ΄όσα γνωρίζω, μέχρι στιγμής, προληπτικό φάρμακο εναντίον της COVID-19 δεν υπάρχει. Αλλά κι αν υπήρχε, διερωτώμαι για πόσο καιρό θα έπρεπε να το παίρνουμε και πόσο ασφαλής θα ήταν η παρατεταμένη χρήση του; Είμαι βέβαιος, ό,τι τα φάρμακα που κυκλοφορούν για την καταπολέμηση του ιού χρησιμοποιούνται και χορηγούνται όπου δει. Με άλλα λόγια ο ασθενής θα λάβει το φάρμακο που ενδείκνυται ανεξαρτήτως κόστους. Το επαναστατικό, θαυματουργό φάρμακο εναντίον του SARS-CoV-2 δεν ανακαλύφθηκε ακόμη! Για να δούμε τώρα τι θα γίνει με το πειραματικό φάρμακο EXO-CD24 από το Ισραήλ;

Αρκετά για σήμερα!

Γιάννης Αρβανιτάκης


ΠΗΓΕΣ


https://www.helmholtz-hzi.de/de/aktuelles/thema/impfen-mit-nanopartikeln/
https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/98620/Polio-noch-nicht-besiegt
Empfehlungen der Ständigen Impfkommission (STIKO) des Robert-Koch-Instituts
emedi.gr/κλασική-ιατρική/παιδιατρική/item/7419 -σύνδρομο-συγγενούς-ερυθράς.html#.YCPxdehKiCo
http://www.bartziokas.gr/maieutiki/egkimosini/erithra-egkimosini
https://iarvan-hellas.blogspot.com/2020/12/covid-19-sars-cov-2-17-2020.html
https://iarvan-hellas.blogspot.com/2016/11/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου