Ετικέτες

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ...ΕΝ ΓΕΝΕΙ!
Εμβολιοκόπωση; 

του Γιάννη Αρβανιτάκη

Φίλες και φίλοι,

μια πρόσφατη ανάρτηση της αγαπημένης μου φίλης Αγγέλας, καθώς και τα σχόλια που την συνόδευσαν, μου έδωσαν την αφορμή να προσθέσω, να σημειώσω και να επαναλάβω ορισμένα πράγματα γύρω από τα εμβόλια.

Εν πρώτοις, στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και για κάθε ανάλογη μελλοντική πανδημία, η οποία υποθάλπει τεράστιους κινδύνους και απειλεί την ανθρωπότητα, τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Επίσης, όπως είχα ήδη τονίσει στο παρελθόν, είμαι της γνώμης, πως οι γιατροί και όλοι όσοι ανήκουν στο υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να

εμβολιάζονται πρώτοι! Έτσι, εκτός από την δική τους προστασία, θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κατανοητού άγχους που διακατέχει τον γενικό πληθυσμό!

Τα ερωτηματικά, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, οι φόβοι των μεταλλάξεων, τα υπαρξιακά άγχη, παραμένουν και τα ΜΜΕ κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τα διατηρούν ζωντανά! Σίγουρα δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά όχι και να πανικοβάλλουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να διανύσουμε. Βήμα, βήμα λοιπόν και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.