Ετικέτες

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

COVID-19, SARS-CoV-2 – Αναμένοντας την έγκριση των εμβολίων -      17 Δεκεμβρίου 2020

του Γιάννη Αρβανιτάκη

Γεια σας φίλες και φίλοι,

προτού ξεκινήσω το άρθρο μου θα απαντήσω στην ερώτηση που είμαι βέβαιος θ’ ακολουθήσει! Ναι, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, θα βρίσκομαι μέσα στους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο όταν εγκριθεί. Είμαι δε της γνώμης, ότι για να ενθαρρύνουμε τον υπόλοιπο κόσμο, όλοι όσοι ανήκουμε στην κατηγορία των ιατρών, νοσηλευτών πρέπει να εμβολιαστούμε πρώτοι!

Τις τελευταίες εβδομάδες έχετε ακούσει και διαβάσει αρκετά περί των εμβολίων κατά της COVID-19. Τα ΜΜΕ φροντίζουν να μας κρατούν ενήμερους...παράλληλα και τα fake news έχουν στήσει τον δικό τους χορό! Παρ’ όλα αυτά, επειδή εδώ και 3 εβδομάδες περίπου, ποιός άλλος, ο αγαπημένος μου φίλος Λάκης μου πιπιλάει το μυαλό λέγοντας μου να γράψω μερικά λόγια για τα εμβόλια
εναντίον της COVID-19, αποφάσισα να σας απασχολήσω για λίγο, με την ελπίδα να αποκαταστήσω κάποιες αλήθειες ή ισορροπίες, ει δυνατόν.

Ήδη στις 11.06.2020 ανάρτησα ένα άρθρο για την πορεία των εμβολίων στην δεδομένη περίοδο (https://iarvan-hellas.blogspot.com/2020/06/covid-19-11-2020-sars-cov-2-5.html) και σε ουδέτερο χρόνο είχα γράψει επίσης για την εμβολιοφοβία γενικά (https://iarvan-hellas.blogspot.com/2016/11/blog-post_5.html). Σήμερα όμως, μεταξύ αυτών που διστάζουν να εμβολιαστούν εναντιον του SARS-CoV-2 βρίσκονται πολλοί συνανθρώποι μας που έχουν ήδη κάνει τα άλλα εμβόλια.